Toplam 6 kitabın tahlilin yapılacağı Yalom Okumalarının, ilkini Yeni Nesil Buluşma Noktası Moso Plus’ta 21 Ocak Salı günü 19.00-21.00 saatleri arasında yüzyüze ve online seçenekleri ile gerçekleştirdik. Rogerian Psikoterapi eğitimini de tamamlayan ve Psikoterapideki literatüre katkı sağlamak amacıyla 1994 yılından bu yana Yalom başta olmak üzere pek çok çeviri yapan psikoterapist ve öğretim üyesi Zeliha Babayiğit, tecrübelerini Nietzsche Ağladığında kitabı eşliğinde katılımcılara aktardı.
Bir kitap hele ki bir psikoterapistin kitabı nasıl analiz edilirin en güzel örneğini sunan Zeliha Babayiğit, kendi psikoterapist deneyimlerini de harmanlayarak özgün bir anlatım gerçekleştirdi. Öncelikle kitabın ana şablonunu çıkararak karakterleri, hikayeyi ve temayı belirleyen Babayiğit, Yalom’un kitaplarında sıkça kullandığı Ölüm, Yalnızlık, Yaşlanma, Anlam arayışı, Özgürlük temalarına dikkat çekti. Nietzsche’nin hastalığını tedavi etmeye çalışan Breuer sayesinde kitapta Gestalt terapiden psikanalize, varoluşçu terapiden davranışçı terapiye uzanan geniş bir düzlemde pek çok teknik görüyoruz. Tüm terapi detayları Zeliha Babayiğit tarafından kitaptan alınan örneklerle incelendi ve aynı zamanda terapistin tutumları da incelenerek bir model çizildi.
Tekrardan kitapta konu edilen tüm temaları detaylıca analiz eden Babayiğit, uzun soluklu bir tahlilin ardından Nietzsche Ağladığında kitap analinizi sonlandırdı.
Tüm katılımcılarımıza ve hocamıza teşekkür eder, bir sonraki tahlili kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
25 ŞUBAT SALI 19.00 – 20.0 / Irvin Yalom – Annem ve Hayatın Anlamı Psikoterapi Öyküleri
Detaylar ve başvuru: psikoterapiturkiye.net/etkinlikler/zeliha-babayigit